Categorieën
collage Harusmuze LAIS NKdeE Tarot P'Tix

CJF

T:XIV IT:12 H: ר

[het ontwerp van deze site is geoptimaliseerd voor raadpleging op PC/tablet]

Schrijfwijze van    Pinyin:  (pi3), het karakter voor deze guà1‘guà‘ (“卦”) betekende vroeger ‘veranderen’ en is voor de I Tjing (het ‘Boek der Veranderingen’) de benaming van zowel het ‘Hexagram‘ als het ‘Trigram‘ in het Chinees).

Deze visualisatie gebruikt de Open Source
Hanzi Writer, zie https://hanziwriter.org/

P’TiX
P’TiX invoer TABEL

Klik op het PI-cijfer om de invoer met voorbeelden van uitvoer te bekijken:

12345678
910111213141516
1718192021222324
2526272829303132
3334353637383940
4142434445464748
49505152
Antonio Porchia
Vertaling ChatGPT: “Je zult de afstand vinden die jou van hen scheidt door je bij hen aan te sluiten.”.

pentekening dv@CJE – Bron tekst: Porchia, Antonio. Voix Réunies, Ed. Éres, Toulouse 2013, ISBN 978-2-7492-3634-0
gedicht

LAIS CCLXXIX

Op een veld van afgeknotte stengels,
harkt de zon bevroren aarde, en verblindt.
Het splijt tot kraaiencrowd, een soort Nengels:
‘breed bread bred’. Lelijke crash, niets verbindt
het stelsel nog, eyes break, het ik verzint.
Het crumbles to its code, het harde brood
loopt dood in Java. It halts. It weds its naught,
simulating love in its hating head.
Ashes fly, het eigen lijk wordt bedgenoot.
Het falen faalt en rot, wat blijft is spijt.

invoertekst (2015) – uitvoer 2020, rev. dv@CJF

LAIS is de geschiedenis van een verwording.
het ‘ik’ van de dichter sterft af en is een ‘het’ geworden.

LAIS wordt sinds 2010 rechtstreeks online geschreven op deze website en elders. het werk zal uiteindelijk uit minimaal 449 dizaines bestaan.

LAIS is dan ook in zekere zin een update van de DELIE van Maurice Scève, een complex werk gepubliceerd in 1544, waarvan alvast de strikte vorm en het aantal dizaines werden overgenomen.

het dizain van Scève is een oude Franse dichtvorm.
het telt 10 regels van elk 10 lettergrepen in een vast rijmschema: ababbccdcd.

de uitvoer van LAIS is invoer voor een nog op te zetten AI dizain-programma.

 ‘asemische lezing’ van (een eerdere versie van) de tekst: de uitspraak van die tekst werd omgezet in handgebaren.
i tjing hexagram van de dag

hexagram 12  (pǐ) – “Blokkeren”

PI (否) – “Pauw” – obstructie, tegenwerken – “de pauw blokkeert de weg”

CHATGPT + CTEXT.ORG
Hexagram 12 –  (pǐ)

Het hexagram Pi (否) vertegenwoordigt stagnatie en stilstand. Het toont een situatie waarin vooruitgang wordt tegengehouden door obstakels of beperkingen. De focus ligt op het vaststellen van de oorzaken van deze stagnatie en het zoeken naar manieren om deze obstakels te overwinnen.

In deze situatie is het belangrijk om geduldig te blijven en niet te snel op te geven. Het is ook belangrijk om voorzichtig te zijn en geen onnodige risico’s te nemen. In plaats daarvan moet je jezelf concentreren op het vinden van creatieve oplossingen en het ontwikkelen van nieuwe strategieën om de obstakels te overwinnen en vooruitgang te boeken.

Het hexagram Pi (否) kan ook wijzen op een situatie waarin je vastzit in oude gewoonten en patronen die je niet langer dienen. Het is belangrijk om deze patronen te erkennen en te doorbreken om vooruitgang te kunnen boeken. Dit kan betekenen dat je nieuwe vaardigheden moet ontwikkelen of nieuwe benaderingen moet vinden om problemen op te lossen.

In het algemeen vereist het hexagram Pi (否) een zorgvuldige afweging van de situatie en de obstakels die moeten worden overwonnen. Het vereist een toewijding om door te gaan, zelfs als het moeilijk is, en een bereidheid om nieuwe strategieën en benaderingen te ontwikkelen om vooruitgang te boeken.

teksten gegenereerd door ChatGPT op CEE middels de NKdeE account bij OpenAI

Harusmuze uitspraken bij Hexagram 12 – 否
P’TiX
P’TiX CJD in finale staat, ingekleurd met waterverf en bijgewerkt met pen en inkt.
Tarotkaart van de dag

De Smith-Waite Tarotkaart die ik trok vanochtend was XIV – Matigheid (XIV – Temperance).

Deze kaart werd in 1909 ontworpen door Pamela Colman Smith en A.E. Waite.

De Smith-Waite Tarotkaart XIV – Matigheid toont een betoverende scène. In het midden van de kaart staat een gevleugelde figuur, omringd door een egaal grijze hemel. De figuur draagt een lang wit kleed met rood vlammende veren op de vleugels. Aandachtig giet deze figuur water van de ene gouden beker in de andere. De figuur straalt een aura van rust en sereniteit uit, met stralen die het hoofd omringen. Een astrologisch zonneteken, een cirkel met een punt in het midden, is boven het voorhoofd te zien in de gouden haren. Op de borst is een wit vierkant uitgespaard in het kleed, met daarin een roze gelijkzijdige driehoek, wijzend naar boven. Dit is het teken van het element Vuur in de Salomonszegel.

De kaart van Matigheid vertegenwoordigt het concept van balans, harmonie en het combineren van tegengestelde elementen. De figuur op de kaart staat met één voet in het water en de andere op de oever. Dit symboliseert het evenwicht tussen emotie en rationaliteit, tussen het bewuste en het onderbewuste. Het gieten van water van de ene beker in de andere toont het vermogen om tegenstellingen te verenigen en te transformeren. Matigheid herinnert ons eraan geduldig en bedachtzaam te handelen, om zo innerlijke vrede te vinden.

Vanuit een Kabbalistisch perspectief staat Matigheid voor het samenkomen van verschillende sferen in harmonie. De actie van het gieten van water tussen de bekers kan worden gezien als het overbrengen van spirituele kracht en inzicht van het ene niveau van bewustzijn naar het andere. Het evenwicht tussen de elementen water en vuur vertegenwoordigt de integratie van tegenstellingen, wat leidt tot spirituele groei.

In een Theosofisch perspectief symboliseert Matigheid de vereniging van hogere en lagere aspecten van de menselijke natuur. De figuur op de kaart fungeert als een bemiddelaar tussen de spirituele en materiële werelden. De gele kelkbloemen in het water benadrukken het streven naar verlichting en hoger bewustzijn. De bergtoppen en het groene landschap duiden op een spirituele reis en de weg naar innerlijke transformatie.

Samenvattend toont de Smith-Waite Tarotkaart XIV – Matigheid een sfeer van harmonie en evenwicht. Het beeld van de figuur die water giet tussen bekers wijst op het vermogen om tegengestelde krachten te combineren en te transformeren. Zowel vanuit een Kabbalistisch als een Theosofisch perspectief herinnert Matigheid ons aan de noodzaak van innerlijke harmonie en spirituele groei. De kaart nodigt uit tot geduld, balans en het streven naar een dieper begrip van onszelf en de wereld om ons heen.

Timestamp ChatGPT: 2023-08-2 – rev. dv@CHB

versie van deze kaart in de ‘Testimonial Tarot’:
collage 2.0
met P’TiX CJE in tussenfaze
asemische Tarot

DOCUMENTATIE

Hieronder wat uitleg bij elk onderdeel van de huidige dagroutine. Klik op een titel om de uitleg te lezen.

[klik op de titel om het item te openen / sluiten]

~

copyright ‘ViLT //dagwerk van dirk vekemans’:
CC0 1.0 Universal (CC0 1.0) Public Domain Dedication

contact: dirkvekemans@yahoo.com

VOLG dirkvekemans.be
Vul je mailadres hieronder in en je krijgt elke dag het werk zo in je mailbox, gratis. jouw mailadres wordt verder niet gedeeld, gebruikt of anderszins bekend gemaakt. Met opzeglink in elke mail.

Experimentele AI zoekfunctie7Doorzoekt op basis van een Pinecone index met ChatGPT3.5 enkel berichten gepubliceerd na 1 september 2022. Gebruik de WordPress search engine links bovenaan het venster om de ganse site te doorzoeken.

[wpaicg_search]

de
Neue Kathedrale des erotischen Elends
wil onafhankelijk blijven publiceren, zónder subsidie of commerciële sponsors
en dus ook zónder (al dan niet verdoken) exploitatie van gebruikersdata
en geheel vrij van reclame.

steun de NKdeE en de Vrije Lyriek
en koop een Radio Klebnikov CD op BANDCAMP:

Noten[+]

Geef een reactie

This website uses the awesome plugin.